Hírek / EseményekFüredi Borszakkör

A Füredi Borszakkörrel olyan kóstolósorozatot indítunk az ország egyik legizgalmasabb borvidékének kellős közepén, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig ásunk. 
 

Borokat kóstolunk – legalább hatot egy-egy alkalommal –, és közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő. A céunk az, hogy sok érdekes, hasznos információt, hétköznapi tudást adjunk át, miközben kerüljük a szakmai kliséket és borsznob kifejezéseket.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal találkozunk majd Balatonfüreden, a Zelna Borbár és VInotékában, hogy 2-3 órában egy-egy érdekes témát alaposan körbejárjunk.

Kóstolj bele!
2020.02.12.​

Hogy lehet eldönteni egy borról, hogy jó vagy nem? Miért és hogyan érezhetünk különböző illatokat és ízeket a borokban? Milyen hőfokon, milyen pohárból érdemes kóstolni? Mit jelent a tannin, hogy érezhető a sav, és hogyan pontoznak a bírák a versenyeken? Ezekre mind választ kapunk ezen a kóstolón.

JEGYVÁSÁRLÁS: https://zelnaboraszat.hu/ajandekjegyek/furedi-borszakkor-kostolj-bele_30

Ismerem a fajtád
2020.02.26.​

Több ezer különböző szőlőfajta létezik, megkülönböztetni őket szinte lehetetlen. Vagy mégsem? A borászon sok múlik, de az biztos, hogy vannak olyan illat- és ízjegyek, amik segítenek felismerni a fajtákat, ahogy az egyes szőlőtermő vidékek karaktere is segítségünkre van, ha elakadnánk. Ezen a kóstolón hat-nyolc különböző fehér- és kékszőlő fajtát ismerünk meg, olyanokat, amik látványosan eltérő stílusú és ízvilágú borokat adnak.

JEGYVÁSÁRLÁS: https://zelnaboraszat.hu/ajandekjegyek/furedi-borszakkor-ismerem-a-fajtad_37

Balaton - ahol a rizling az úr
2020.03.11.​

Több borvidéken, szőlőfajtán és különböző karakterű borokon át vezet az út a régió megértéséhez. Úgy éreztük, muszáj külön alkalmat szentelnünk annak, hogy bemutassuk a környék változatos és izgalmas termőhelyeit, fajtáit, osztályozási rendszereit, és persze, borait. Közelebb hozunk sokat emlegetett dűlőket, különböző kőzeteket, amik hatással vannak az itt készülő borokra és arró is beszélgetünk, miért az olaszrizling a legelterjedtebb fajta a borvidéken.

JEGYVÁSÁRLÁS: https://zelnaboraszat.hu/ajandekjegyek/furedi-borszakkor-ahol-a-rizling-az-ur_38

Hadd pukkanjon!
2020.03.25.

Hajlamosak vagyunk minden olyan bort pezsgőnek nevezni, ami pezseg, pedig az eljárások és így maguk az italok is nagyon különbözőek. Mit jelent a gyöngyöző, és mit a habzóbor? Mi a tradícionális pezsgőkészítés folyamata, amit a híres francia régiótól, Champagne-tól tanult el a világ? Mit jelent a másoderjedés, a rázóállvány és a jégdugó? Megismerkedünk a buborékos italok készítésének minden fortélyával.

JEGYVÁSÁRLÁS: https://zelnaboraszat.hu/ajandekjegyek/furedi-borszakkor-hadd-pukkanjon_39

IDŐPONTOK:

2020.02.12. – Kóstolj bele!
2020.02.26. – Ismerem a fajtád
2020.03.11. – Balaton - ahol a rizling az úr
2020.03.25. – Hadd pukkanjon!

NÉGY ALKALMAS BÉRLET: https://zelnaboraszat.hu/ajandekjegyek/furedi-borszakkor-ajandekberlet_34


További információért fordulj hozzánk bizalommal a borbar@zelna.hu e-mail címen!

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borbár és Vinotéka

8230 Balatonfüred
Zákonyi F. utca 3-5.

Nyitvatartás:

A koronavírussal összefüggő korlátozások miatt
átmenetileg ZÁRVA.

 

Eborbar@zelna.hu
T+36 30 424 0313